Długo chodziłam za szefem i go namawiałam, żeby w końcu zrobił jakąś imprezę integracyjną. W ostatnim czasie pojawiło się wielu nowych pracowników w firmie i integracja była niezbędna. W pracy każdy zajmował się swoimi obowiązkami i ciężko było poznać kogoś bliżej.
Zamówienie cateringu na imprezę firmową
Szef w końcu się zgodził, ale kazał mi osobiście wszystkim się zająć. Dostałam określony budżet, w którym musiałam się zmieścić. Mój przyjaciel był właścicielem klubu w centrum Warszawy i to u niego zdecydowałam się zorganizować imprezę integracyjną. W klubie nie było możliwe zamówienie żadnych potraw i postanowiłam zorganizować jakiś catering na imprezę firmową – Warszawa oferowała mnóstwo rozwiązań i to nie stanowiło dla mnie żadnego wyzwania. Firmę, która obsługiwała imprezy znalazłam błyskawicznie. Cateringiem zajmowali się od ośmiu lat i wiedziałam, że posiadali niezbędne doświadczenie. Drogą elektroniczną otrzymałam menu, z którego mogłam wybrać potrawy na imprezę firmową. Wiadomo, miały być tam dostępne trunki wysokoprocentowe, dlatego postawiłam na nieco tłustsze potrawy, bo wiedziałam co pracownicy lubili. Firma cateringowa zapewniała potrawy z białego i czerwonego mięsa, więc wybrałam z każdego rodzaju po trochu. Firma cateringowa jedzenie miała dostarczyć o dwudziestej, bo wtedy zaczynała się impreza firmowa w klubie. Zamówiłam też dużo zimnych przekąsek, które zawsze cieszyły się sporym zainteresowaniem. Wszystko załatwiłam w ciągu jednego dnia.
Impreza była udana a jedzenie ze stołów znikało błyskawicznie. Potrawy były pyszne i każdy zajadał się ze smakiem. Zamówiłam dość dużo potraw i dzięki temu miałam pewność, że nie zabrakło jedzenia. Wszyscy na imprezie firmowej bawili się doskonale i to było najważniejsze.